Egy halott gyermeket találtak a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az Air France egyik Boeing 777-es repülőgépének futómű-aknájában szerdán kora reggel.

Forrás: fr24.com

Egy körülbelül tíz éves gyermek holtteste került elő szerdán reggel az Air France egyik Boeing 777-es repülőgépének futómű-aknájából.

Az F-GSQY lajstromjelű Boeing 777-300ER típusú repülőgép az AF 703 járatát teljesítette, szerdán reggel 6 óra után nem sokkal érkezett meg az elefántcsontparti Abidjan városából a párizsi CDG-re.

A holttestre a repülőgép leszállást követő átvizsgálásakor találtak rá, az airlive.net információi szerint a Boeing 777-es bal oldali főfutó-aknájában.

A légitársaság közleményben erősítette meg a történteket, az ügyben az illetékes hatóságok és a légitársaság is vizsgálatot indított.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Afrikából Európába induló járatokon évente több alkalommal előfordul, hogy potyautasok elrejtőznek a repülőgépek futómű-aknáiban, de gyermekre erre eddig nem, vagy nem nagyon volt példa.

Az ilyen módon próbálkozók túlélési esélyei rendkívül alacsonyak, mert a futómű-aknában repülés közben az oxigénhiány (hypoxia) és a kihűlés miatt öntudatlan állapotba kerülő potyautasok sok esetben a leszállást megelőző, pár ezer lábon végrehajtott futóműnyitáskor, vagy a földet éréskor nagy sebességnél kizuhannak a repülőgépből, és ez végez velük, amennyiben még a repülés közben nem haltak meg a kihűlés és az oxigénhiány következtében.