A United kifejezetten női művészek számára hirdette meg azt a tervezői versenyt, amelynek nyertesei hamarosan egy-egy Boeing 757-esen láthatják viszont a munkájukat.

A Her Art Here elnevezésű verseny az első volt a maga nemében a Unitednál, ráadásul csak nők számára volt lehetőség jelentkezni. A United célja az volt, hogy lehetőséget adjon az alulreprezentált női művészeknek, mert annak ellenére, hogy az alkotók 51%-a nő, a múzeumokban kiállított festmények kevesebb mint 13%-a származik tőlük.

A Kalifornia kategória győztes festése (forrás: United)

Ezzel a kezdeményezéssel a légitársaság az életben egyszer adódó lehetőséget kínált a tehetséges nőknek: a nyertesek az átlagos méretű felület helyett többezerszer nagyobb “utazó vásznon” láthatják viszont a munkájukat, amely aztán évente átlagosan 476 utat és 1,6 millió mérföldet tesz meg.

Két téma közül választhattak a versenyzők: Kalifornia vagy New York/New Jersey. A pályázatokat szakmai zsűri értékelte különböző kritériumok alapján, de az elbírálásnál a zsűri pontszáma mellett figyelembe vették a közönségszavazás eredményét is.

A New York/New Jersey kategória nyertes alkotása

A Kalifornia kategóriát a San Franciscó-i Tsungwei Moo nyerte meg a szövetségi állam ikonikus látnivalóit, pálmafákat és az óceánt ábrázoló tervével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A New York/New Jersey kategória győztese pedig a New Jersey-i Corinne Antonelli lett, alkotásának központjában egy földgömb áll a United nemzetközi hálózatának jelképeként, de helyet kaptak rajta New York és New Jersey híres látnivalói is, mint például a Szabadság-szobor, a Brooklyn Bridge vagy a New Jersey-i vörös malom.

A nyerteseket egyenként 100 000 Mileage Plus hűségponttal és 10 ezer dollárral jutalmazták, műveiket több United-terminálon is ki fogják állítani, de a legnagyobb nyeremény számukra talán mégis az, hogy egy repülőgépen csodálhatják meg alkotásukat. A speciális festésű gépekkel októbertől lehet majd repülni a United járatain.