A nyár általában a tengerparti utazások időszaka, azonban akad néhány kellemes klímájú város, amelyet nyáron érdemes meglátogatni. Az alábbiak tökéletes célpontként szolgálnak, ha csak két-három napra szeretnénk elmenekülni a kánikulából és kiszakadni a mókuskerékből. Emellett pedig repülhetünk is egyet, Budapestről közvetlen low-cost járatokkal, pénztárcabarát árakon.

Június: Bruges

Bruges (ejtsd: brűzs) az egyik legelbűvölőbb település Európában. Óvárosa, amely 2000-ben az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott, a középkor óta alig változott, ezért az utcáin sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha időutazáson vennénk részt. A városban nagyon sok csatorna van, így nyáron érdemes beiktatni egy kis hajókázást is. A belga csokoládét és gofrit pedig semmiképpen sem szabad kihagyni. 

Bruges-be legegyszerűbben a Charleroi reptérről juthatunk el Flibco busszal. Június 6-9. között csupán 10 800 forintba kerül a retúr repülőjegy a Ryanair-nél.

Bruges színes, régi épületei lenyűgözőek (forrás: pixabay)

Július: Stockholm

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha elegünk van a hőségből, akkor skandináv városokba a legjobb utazni, hiszen nyáron itt kifejezetten kellemes klímára számíthatunk. A Stockholm utcáin barangolás után érdemes hajóval elmenni a Drottningholm-palotába, a svéd királyi család rezidenciájára, amely szintén az UNESCO-világörökség része. Ha pedig szálláson gondolkodunk, akkor az Arlanda reptéren található Boeing 747-es belsejében kialakított szálloda is jó választás lehet, amelyről már korábban is írtunk.

A svéd fővárosba július 24-27. között 15 300 forintba kerül a repülőjegy Wizz Airrel, Discount Club nélkül, annak birtokában pedig 8900 forintba.

A svéd királyi palotába Stockholmból körülbelül 6000 forintba kerül a hajójegy (forrás: pixabay)

Augusztus: Koppenhága

A dán főváros szintén jó célpont nyárra, ha menekülni szeretnénk a hőség elől. Legnépszerűbb látnivalója a Nyhavn nevű kikötői negyed, amely mindig elvarázsolja a turistákat színes házaival és a csatornákban álló kis hajókkal. Ha több napra utazunk ide, akkor érdemes megfontolni a svédországi Malmö meglátogatását is, hiszen egyetlen híd választja el egymástól a két várost. 

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén, augusztus 17. és 20. között szabadság kivétele nélkül is elutazhatunk Koppenhágába 23 000 forintért a Ryanair fedélzetén.

A híres Nyhavn negyed Koppenhágában (forrás: pixabay)