A nyár a hosszabb nyaralásokról szól, az ősz a hétvégi kiruccanásokról. A következő három hónapra olyan európai fapados-célállomásokat ajánlunk, ahová olcsón és közvetlen járattal el lehet jutni Budapestről.

Szeptember: Berlin

A német fővárost nem nehéz tízezer forintért meglátogatni: a két nagy fapadosnál csak úgy sorakoznak a 3-5 ezer forintos egyirányú repülőjegyek szeptemberre. 

Ha pár napos városnézésre vágyunk, akkor tökéletes választás: sok a látnivaló, de két-három nap elég arra, hogy a legfontosabb látványosságokat megnézzünk. 

Amit semmiképpen ne hagyjunk ki: a tévétorony, a brandenburgi kapu, a Reichstag, azaz a parlament, a Pergamon Múzeum, a DDR Múzeum, és persze érdemes megkóstolni a híres currywurstot is. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Példa: szeptember 26-28. között 8 ezer forint a repülőjegy a Wizz Airnél (Wizz Discount Clubbal csupán 6 ezer forint).

A Brandenburgi kapu Berlin egyik legnépszerűbb látnivalója (forrás: pixabay)

Október: Szarajevó

Balkáni országba már csak azért is jó utazni, mert valószínűleg nem fog sokba kerülni: nem csak a repülőjegy olcsó, hanem a szállás, étkezés és a belépők is. Ha ez nem elég ok arra, hogy Bosznia-Hercegovinába utazz, akkor ezt a cikkünket érdemes elolvasni. 

A Wizz Air szerdán és vasárnap repül a bosnyák fővárosba, így három vagy négy napot tölthetünk az országban, ahol gyönyörű helyek vannak, így e pár nap alatt érdemes beiktatni a hangulatos kisvárost, Mostart, valamint a Jajce-vízesést is.

Példa: október 23-27. között 9200 forint a repülőjegy a Wizz Airnél (Wizz Discount Clubbal csupán 6 ezer forint).

Szarajevóból könnyen el lehet jutni Mostarba (forrás: pixabay)

November: Athén

Minél hűvösebb az idő itthon, annál jobb délre utazni, ahol melegebb van. Athén novemberben is ideális úti cél, hiszen kellemes az idő, gyakori akkor a 20-22 fok.

A gazdag történelmi emlékekkel rendelkező görög fővárosban mindenképpen érdemes meglátogatni az Akropoliszt, a Parthenónt, a Nemzeti Régészeti Múzeumot, a központi piacot. Ezenkívül a hagyományos görög ételekről sem szabad megfeledkezni.

Példa: november 19-23. között 9200 forint a repülőjegy a Wizz Airnél (Wizz Discount Clubbal csupán 6 ezer forint).

Athénban életre kel a történelem (forrás: pixabay)