Szeptember 5-én rajtol a harmadik alkalommal megrendezett Runway Run, a kontinens egyik legkülönlegesebb futóversenye, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt 1-es futópályáján.

A versenyre folyamatosan érkeznek a nevezések, már 4 kontinens közel 40 országából jönnek résztvevők, elsősorban a légiközlekedési iparból és az idegenforgalom területéről. A jótékonysági futáson egy brit gyermek egészségügyi civil szervezetet, Magyarországon pedig a fogyatékkal élő fiatalok Suhanj! Alapítványt támogatják a résztvevők.

Minden eddiginél több résztvevőt várnak az idei Runway Run 3.0 futóversenyre. Az Európában is egyedülálló rendezvény az elmúlt években nagy sikert aratott a légiközlekedési szakmában. Az idei versenyen 5 és 10 km-es távon lehet indulni, egyedül vagy párban, váltófutással. A versenyre a világ szinte minden tájáról érkeznek versenyzők és már most több a jelentkező, mint tavaly ugyanekkor.

Az idei verseny fő támogatója az európai repülőgépgyártó konzorcium, az Airbus.

Hosszú távú futásról lévén szó, nem hiányozhatnak az etióp iramfutók sem, ezúttal az Ethiopian Airlines is indít csapatot, ahogy számos más nagy légitársaság is többfős csapattal nevezett. Újdonság, hogy katonai repülők is beszállnak a versenybe, pl. az amerikai légierő Európában állomásozó pilótái is futócipőt húznak ebből az alkalomból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a Runway Run-on elsősorban a légiközlekedéshez köthető futók és csapatok részvételére számítanak, a nevezés nyitott számos más terület képviselői előtt is, hiszen például a tavalyi versenyen ott volt több budapesti nagykövetség, a nagy hazai autógyárak, bankok és más vállalatok képviselői is. Csak az Egyesült Államokból húsznál több futó indult, de szép számmal érkeztek versenyzők Nagy-Britanniából, Írországból, Lengyelországból és más európai államból is. A verseny résztvevői közül természetesen nem hiányozhattak a hazai sportélet kiemelkedő képviselői, így olimpiai bajnok vízilabdázóink és kajak-kenusaink is együtt futottak a hazai média sztárjaival és a neves újságírókból álló médiacsapatokkal.

Az idei Runway Run 2015. szeptember 5-én, szombaton 11:00 órakor rajtol a ferihegyi 1-es futópályán, amit erre az alkalomra repülőgépek helyett futócipőkkel koptatnak a versenyzők. A versenyre még két hétig lehet nevezni a http://www.bud.hu/budrunwayrun weboldalon keresztül. A Budapest Airport még korlátozott számban elfogad szponzori jelentkezéseket is a nemzetközi légiközlekedési futóverseny támogatói közé.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!