Háromszáz Boeing eladásáról írt alá megállapodást az amerikai repülőgépgyártó Donald Trump amerikai elnök kínai útja során.

Grafika: Boeing

A Boeing lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az üzlet értéke meghaladja a 37 milliárd dollárt. A gépek a China Aviation Suppliers Company (CASC) lízingcéghez kerülnek majd. Az ünnepélyes aláírás része Donald Trump amerikai elnök távol-keleti körútjának, amelynek részeként Kínában tárgyal.

A megállapodásban rögzített megrendelések, illetve opciók is szerepelnek kesekny- és szélestörzsű típusokra is, de ezeket a Boeing közleménye nem részletezte.

A közleményben a Boeing hangsúlyozta, hogy Kína értékes és fontos partnerük, és örülnek annak, hogy a Boeing részese lehet a flottafejlesztéseknek.

A repülőgépek eladása és légiipari együttműködések megkötése mellett ugyanakkor a Boeing technológiák közös fejlesztéséről is megállapodott, amellyel hozzájárulhatnak a kíni légiipar környezetbarátabb működése és fejlődéséhez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A CASC-ot 2002-ben alapították, és a Kínai Polgári Légügyi Hatóság égisze alatt működik. A gépek bérbeadása mellett műszaki háttérszolgáltatásokkal, képzésekkel is foglalkozik. Ügyfelei között a Boeing mellett az Airbus is jelen van.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!