Háromszáz pilótát vesz fel 2019 év végégi a LOT, a szakemberek nem csak a varsói, de a budapesti bázisra is kerülhetnek.

A napokban számoltunk be arról, hogy a LOT a budapesti bázisra keres pilótákat Embraerekre, illetve Bombardier Q400-asokra.

Rafal Milczarski, a légitársaság vezérigazgatója a Budapest-London City járat bejelentésekor jegyezte meg, hogy a pilótafelvétel nem csak Budapestet érinti, a varsói bázisra is keresnek összesen 300 új szakembert ugyanezekre a típusokra.

Adrian Kubicki, a LOT szóvivőjének közlése szerint új kadétok és már szakszolgálati engedéllyel rendelkező pilóták (első tisztek és kapitányok) jelentkezését is várják a közép-kelet-európai régióból. A már engedélyekkel és megfelelő óraszámmal rendelkező pilóták átképzését minden további költség nélkül vállalja a LOT.

A LOT Polish Airlines Embraer ERJ-170 repülőgépe Budapesten még 2014-ben. (Fotó: AIRportal.hu)

A pilótáknál a lengyel nyelvtudás nem feltétel, mivel a LOT angol nyelvű kommunikációt használ a pilótafülkében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság havi 6500 eurós nettó fizetést kínál.

Jelenleg több, mint 600 pilóta dolgozik a lengyel légitársaságnál, akik a menetrend szerintiek mellett charter járatokat is üzemeltetnek. Közleményükben azt hangsúlyozták, hogy a most a Q400-asokra és Embraer E170/190-esekre jelentkező pilóták akár három éven belül Boeing 737-esekre, majd Dreamlinerekre kerülhetnek, a bázist pedig általában nem váltogatják.

A plusz pilótákra azért is szükség van, mert a LOT jelenleg 66 gépes flottája 2019 végéig legalább 15 géppel bővül, ezek között 6 darab E195-ös és 4 darab E190-es Embraer, 8 darab Boeing 737 MAX és 3 darab 9-es Dreamliner lesz. A 300 pilóta ugyanakkor a nemzetközi sztenderdek alapján mintegy 30 új gép érkezését is lehetővé teszi.