Használt Boeing 747-400F vagy 747-8F repülőgépekkel bővítené flottáját a Cargolux 2018-ban.

A cég vezérigazgatója, Richard Forson a lehetséges bővítésről az idei év kedvező eredményei és a jó növekedési kilátások kapcsán beszélt egy konferencián a Luxemburger Wort tudósítása szerint.

A vezérigazgató egyelőre nem részletezte, hogy hány darab repülőgéppel bővítené a flottáját a Cargolux, de kijelentette, hogy
a használt repülőgépek forgalomba állítása sokkal magasabb értékkel kecsegtet üzleti szempontból a társaság számára, mintha újakat rendelnének.

Fotó: AIRportal.hu

A flottabővítés kapcsán a légitársaság új pilótákat is toborozna, mintegy hatvan embert keresnek luxemburgi bázisukra.

A légitársaság az idei évben a piaci környezet kedvező alakulásának köszönhetően éves szinten 100 millió dolláros nettó profitot vár. A cég nettó profitja 2016-ban 5,5 millió dollárra esett vissza a 2015-ös 49 millió dolláros eredményről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Cargolux járatai idén 70% körüli átlagos load-factorral üzemeltek, amely jóval az iparági átlag felett van.

A cég szakemberei folyamatosan vizsgálják az új útvonalak megnyitásának lehetőségeit is, a vezérigazgató kiemelte, hogy az Emirates Skycargoval kötött együttműködésüknek köszönhetően hozzáférnek a partner globális hálózatához.

A légitársaság jelenleg 14 példányt üzemeltet a nagyobb és újabb Boeing 747-8F típusból és kilencet a régebbi 747-400F sorozatból.