Korábban a TNT, majd pedig az ASL Airlines Belgium üzemeltette azt a Boeing 747-400ERF típusú áruszállító repülőgépet, amely most érkezett a Cargolux flottájába, és átfestést követően hamarosan forgalomba is áll a luxemburgi áruszállító cég hálózatán.

Forrás: Cargolux

Április 26-án repülték át Luxemburgba, ahol már meg is kapta az új, LX-LCL lajstromjelét a Cargolux 12 éves Boeing 747-400ERF repülőgépe, amely korábban a belga TNT Airlines, majd az ASL Airlines Belgium flottájában OO-THB lajstromjellel szolgált. A Cargolux a tervek szerint 2019-ben és 2020-ban még két használt Boeing 747-400F repülőgépet vesz át, meg nem erősített hírek szerint azokat is az ASL Airlines Belgiumtól.

A következő példány az internetes adatbázisok szerint az OO-THD lajstromjelű, szintén ex-TNT repülőgép lesz.

A luxemburgi áruszállító légitársaság a használt Boeing 747-400F gépek beszerzésével flottát és kapacitást bővít, továbbá a gépekre azért is szüksége van, mert a Cargolux Boeing 747-8F flottájának elsőként forgalomba állított példányai elérik azt a kort és repült órát, amikor több hónapos nagyjavítást kell rajtuk végrehajtani.

Az első két 747-8F D-Check karbantartása idén esedékes, a cég elsőként forgalomba állított LX-VCB lajstromjelű gépe április eleje óta karbantartáson van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Korábban szintén beszámoltunk arról, hogy a Cargolux az elmúlt években újragondolt stratégiája szerint a drága, új áruszállító repülőgépek helyett inkább körülbelül 10 éves, korábbi generációs Boeing 747-400 teherszállítókat vásárol vagy lízingel használtan.

A 2011 és 2016 között forgalomba állított 14 darab vadonatúj Boeing 747-8F mellett jelenleg 12 darab Boeing 747-400F repül a cégnél, ehhez jön még hozzá az említett három hasonló példány. A cég olasz leányvállalata, a Cargolux Italia flottájában még négy darab Boeing 747-400F repül.

Amint korábban megírtuk, a Cargolux április elejétől heti háromról heti hatra emelte azon járatainak számát, amelyek érintik a budapesti repülőteret. A luxemburgi cég így hetente négy Hong Kong-Budapest-Luxemburg és kettő Csengcsou-Budapest-Luxemburg járatot közlekedtet.

Sneak peek at the newest addition to our fleet! Our latest 747 has arrived in Luxembourg and will undergo a paint job before starting operations as a Cargolux freighter. Welcome LX-LCL!#spotacargoluxjumbo

Közzétette: Cargolux Airlines International S.A. – 2019. április 29., hétfő