Heteken belül elindulhat az új WOW Air, az első járatok Keflavík és a Washington-Dulles repülőtér között közlekedhetnek.

A Simple Flying szerint a március végén csődbe ment társaság újraélesztését vállaló US Aerospace Associates megszerezte az összes dokumentumot, amely a társaság elindításához szükséges, és bejelentette, hogy október közepén (az eredeti tervekhez képest kicsit később) elindul első járatuk Keflavík és Washington-Dulles között.

A heteken belüli indulást az izlandi BusinessMoggen hírügynökség is megerősítette, úgy tűnik, szinte minden készen áll ahhoz, hogy megkezdődhessen a jegyértékesítés.

Az újraindítást vállaló társaság még szeptemberben felvásárolta a becsődölt cég még rendelkezésre álló vagyonelemeit, köztük egyenruhákat, üzemelési engedélyeket és résidőket is.

Fotó: AIRportal.hu

A Michele Ballarin által vezetett US Aerospace Associates 400 ezer dollárt fizetett a WOW Air márkáért, így a légitársaság biztosan a régi nevével és megjelenésével fog újra repülni. Mint arról korábban beszámoltunk, a cég nagy hangsúlyt fektetne az áruszállításra, a fedélzeti ellátásra, illetve biometrikus beszállítást alkalmazna, és minden utasának reptéri váróba szóló belépővel is kedveskedne.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábbi hírek szerint az új tulajdonos kezdetekben egyesült államokbeli légi üzemeltetői engedéllyel (AOC), két repülőgéppel indítaná újra a légitársaságot. Hogy milyen típussal, arról egyelőre nem sokat tudni, a WOW Air korábbi A330-asai adatbázisok szerint a Turkish Airlines flottájába kerültek, mindössze két olyan Airbus A320-as maradt meg a lízingcégeknél, amelyek jelenleg még szabadok.