Egy amerikai befektetési csoport, a US Aerospace Associates LLC vásárolta fel a transzatlanti low-cost repülés egyik egykori úttörője, a márciusban csődbe ment izlandi Wow Air megmaradt eszközeit és márkanevét. Az amerikai cég egészen egyedi koncepció mentén már októbertől újraindítaná a légitársaságot.

Fotó: AIRportal.hu

Már a jövő hónapban, 2019 októberétől elindítaná járatait a Wow Air, ezt nyilatkozta a Michele Ballarin, a csődbe ment egykori izlandi low-cost légitársaság eszközeit felvásárló US Aerospace befektetőcsoport egyik vezetője.

Az új Wow Air nem kapcsolódik a légitársaság egykori alapítóihoz-menedzsereihez, akik a céget utóbb WAB (We Are Back) néven akarták feltámasztani.

Az új tulajdonos kezdetekben amerikai légi üzemeltetői engedéllyel (AOC), két repülőgéppel indítaná újra a légitársaságot, Washington Dulles repülőtéren működő bázissal.

Következő nyárra a flotta négy, majd hosszabb távon 10-12 gépesre bővülne és a tervek között szerepel az izlandi légi üzemeltető engedély megszerzése is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság tulajdonjoga 51%-ban izlandi kézben van.

Arról, hogy Airbus, vagy Boeing gépekkel repül-e majd a légitársaság még nem döntött a cég, de akár vegyes flottát is használhat.

Az új cég megtartaná a Wow Air márkanevet, mert Ballarin elmondása szerint az utasoknak hiányzik a légitársaság, a márka nem vesztett korábbi fényéből.

Az első járatok Washington és Keflavík között repülnek, további útvonalakról nem esett szó.

A befektető 85 millió dollárt adott a légitársaság újraindítására, kölcsönt nem vett fel a cég, de azt Ballarin nem árulta el, hogy milyen összegért jutottak hozzá az eszközökhöz.

A légitársaságnál vegyesen alkalmaznának amerikai és izlandi szakembereket, a járatok fedélzetén csinos izlandi légiutaskísérők szolgálnak majd.

…és itt kezdődnek az érdekes dolgok:

A légitársaság az utasok mellett az áruszállításra is fókuszálna. Ballarin ezzel kapcsolatban első sorban az Izlandon halászott tengeri halakat említette, amelyet a keleti parti éttermekbe szállítana az új Wow Air.

A járatok fedélzetén a ‘make flying fun again’ jelmondat jegyében színvonalasabb étkezést biztosítana az új Wow Air, ezen egy 3 Michelin csillagos séffel dolgoznak együtt két éve.

Az utasok kiváló minőségű izlandi palackos vizet is kapnának ingyen a járatok fedélzetén.

A légitársaság biometrikus beszállítást alkalmazna, ennek köszönhetően 8 percig tartana az utasok beszállítása a repülőgépekre. Az új Wow Air minden utasának reptéri lounge belépést is biztosítana.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy az új Wow Air nem követné elődje low-cost modelljét, azonban Ballarin hangsúlyozta, hogy a repülőjegyeket ezek ellenére nem áraznák túl.

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető meg: