Értesülések szerint befektetőket keres Skuli Mogensen, a csődbe ment és nemrég leállt izlandi fapados alapítója, hogy a légitársaságát újraindíthassa öt géppel, eleinte bérrepülésre, majd később ismét önálló átszállóforgalomra.

Izlandi sajtóértesülések szerint maga köré gyűjtötte néhány volt vezetőtársát Skuli Mogensen, a csődbe ment és nemrég leállt Wow Air alapító-ügyvezetője, mert befektetőt keresnek, hogy újraindítsák az izlandi fapadost – írja az aero.de portál.

Már júniustól ismét üzemelne a fapados, négy A321neóval és egy A320neóval, eleinte bérrepülést végeznének wet lease konstrukcióban.

A320neo is lenne az újraindítandó cég flottájában (Fotó: Airbus)

Ezt követően azonban saját üzemelésre állnának át, és átszállójegyeket is újból kínálnának, Rejkjavíkon keresztül Amszterdamból, Londonból, Berlinből és Koppenhágából Észak-Amerika keleti parti városaiba. A tervezet szerint 2020-ban már hét gépet számlálna a flotta, 2021-ben pedig tízet.

A kiszivárgott koncepcióban állítólag az áll, hogy a felszámolási eljárás során szereznék meg a márkanevet, és 40 millió USA-dollárért 49 százalékos részesedést kínálnak az érdeklődő befektetőnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról beszámoltunk, a diszkont cég a pénzügyi nehézségek után nemrég ment csődbe, miután kétszer sem sikerült az Icelandairrel megegyezni részesedés eladásáról, illetve eközben a Wizz Air hátteréből is ismert amerikai befektetővállalat, az Indigo Partners is kihátrált a felvásárlási eljárásból.