Beszüntette működését és törölte összes járatát a Wow Air 2019. március 28-tól, csütörtöktől – derült ki a cég honlapján közzétett értesítésből.

Fotó: AIRportal.hu

A cég csütörtök hajnali közlése még arról szólt, hogy a légitársaság csak a mai járatokat törli, addig, amíg sikerül megegyezni a potenciális befektetőkkel.

Azonban közép európai idő szerint nem sokkal 9 óra után közölték, hogy
a Wow Air beszünteti működését és törli összes járatát.

E szerint nem zárult sikerrel a hajnalban még remélt megegyezés a Wow Air és befektetők egy csoportja között.

A cég közleménye a Wow Air-járatokra repülőjeggyel rendelkező utasokat más légitársaságokhoz és az utazási irodákhoz irányította, valamint röviden leírta az utasok jogait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint ismert, tavaly az izlandi hálózatos légitársaság, az Icelandair vizsgálta a Wow Air felvásárlását, majd végül visszaléptek, ezt követően az Indigo Partners amerikai befektetővel is zátonyra futottak a hónapokig tartó tárgyalások, majd néhány napra újra képbe került az Icelandair, de március 24-én végleg és eredménytelenül lezárultak az egyeztetések a két légitársaság között.

A Wow Air ezt követően közölte, hogy megegyezett a hitelezőivel, hogy azok a követeléseiket részesedésre konvertálják és, hogy sikerült egy befektetőt is találni.