Minden járatát törölte a Wow Air 2019. március 28-án csütörtökön, a cég közlése szerint addig, amíg sikerül megegyezni a potenciális befektetőkkel – derült ki a cég honlapján közzétett „Travel Alert” értesítésből.

Friss cikkünk a témában:

Leállt az izlandi Wow Air

Fotó: AIRportal.hu

A közlés szerint a végső szakaszba léptek a Wow Air és befektetők egy csoportja között a tőkeemelésről – amely rendezni hivatott a súlyos pénzügyi válságba került low-cost légitársaság helyzetét – folytatott tárgyalások.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy minden járatot „elhalasztottak” addig, amíg az összes érintett féllel sikerül véglegesíteni a szerződéseket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság izlandi idő szerint délelőtt 9 órakor ad további információt a helyzetről.

A Wow Air minden érintett utast értesített szöveges üzenetben, vagy emailben a foglaláskor megadott elérhetőségeken. Eszerint az összes utasnak, aki 2019. március 28-án kedden Izlandra, vagy Izlandról induló Wow Air járattal utazik, lehetősége van törölni a foglalását teljes jegyár-visszatérítés mellett, vagy átfoglalni a cég következő elérhető járatára (már ha lesz ilyen – a Szerk.).

A csőd szélén táncoló és pénzügyi tartalékokkal nem rendelkező cég vélhetően a járatok – ideiglenes – leállításával próbál nyomást gyakorolni a cég hitelezőire és a potenciális befektetőkre, hogy döntésre bírja őket mielőtt bedőlne a cég, ugyanis számos hitel visszafizetése március 31-én esedékes. A cég ezzel a lépéssel próbálhatja megelőzni azt is, hogy a bizonytalan helyzetben a lízingbeadók, repterek és egyes szolgáltatók a fennálló tartozások fejében további gépeiket tartsák vissza, vagy foglalják le.

Mint ismert, tavaly az izlandi hálózatos légitársaság, az Icelandair vizsgálta a Wow Air felvásárlását, majd végül visszaléptek, ezt követően az Indigo Partners amerikai befektetővel is zátonyra futottak a hónapokig tartó tárgyalások, majd néhány napra újra képbe került az Icelandair, de március 24-én végleg és eredménytelenül lezárultak az egyeztetések a két légitársaság között. A Wow Air ezt követően közölte, hogy megegyezett a hitelezőivel, hogy azok a követeléseiket részesedésre konvertálják és, hogy sikerült egy befektetőt is találni.