Az izlandi fapados Wow Air két repülőgépét lefoglalták a lízingbeadók, a cég több járatot felfüggesztett, a jegyértékesítés sem elérhető ezekre.

Miután kiderült, hogy az amerikai befektetőcég, az Indigo Partners után az újra érdeklődő Icelandair sem vásárol részesedést a Wow Airben, aggasztó folyamatok indultak el hétfőn az aero.de cikke szerint.

Az izlandi fapados két repülőgépét értesülések szerint lefoglalta a lízingcég, és a hírek szerint a légitársaság a megmaradt flottáját a rejkjaviki reptéren összevonja, több járatát pedig felfüggesztette.

Fotó: AIRportal.hu

Az egyelőre nem tiszta, hogy egyazon bérbeadóról van-e szó a két, Montreálban és Kubában “túszul ejtett” gép esetében. De a jelek szerint több célállomásra felfüggesztették a jegyértékesítést.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő Wow Air az év elejére csaknem megfelezte a flottáját. A tavalyi első három negyedévben összesen 35,5 millió USA-dolláros veszteséget hozott össze a légitársaság az összefoglaló szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kudarcba fulladt eladási próbálkozások után, a legfrissebb hírek alapján a cégvezetés most a kötvényesekkel és hitelezőkkel próbál egyezségre jutni. A felek arról folytatnak előrehaladott tárgyalásokat, hogy a légitársaság adósságait átstrukturálják, a tartozásokat tulajdonrésszé konvertálják, azzal a céllal, hogy a légitársaság finanszírozása a hosszú távú fenntarthatóság érdekében biztosított legyen.