A nyári csúcsidőszakban teljesített járatoknál is többet üzemeltet majd a TAP a téli menetrendben, és minden, a járvány előtti amerikai útvonalán újra közlekedni fog.

A légitársaság közlése szerint hetente 941 járatot fog üzemeltetni télen, ennek többsége a portugál szárazföldi városok és az ország szigetei, illetve európai városok között lesz elérhető.

A jövő év március 26-ig tartó időszakban a TAP a felmérésekből arra következtet, hogy megmarad az erős érdeklődés a repülés iránt, ezért hetente a nyári csúcsidőszakinál 91-gyel több járatot tud majd elindítani.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Portóból 101 járat lesz elérhető Lisszabonba és több európai nagyvárosba, illetve New Yorkba, Rióba és Sao Paulóba. A légitársaság azt nem közölte, hogy a fővárosból milyen kapacitással közlekedik majd, csak annyit, hogy Portugáliát 37 európai várossal köti össze heti 585 járattal, Afrikába és a Közel-Keletre pedig 15 célállomásra heti 93 alkalommal repülnek.

A főbb szigetek közül Madeirára heti 49, Ponta Delgadára (Azori-szigetek) 15 járat közlekedik majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban újra az összes, a járvány előtt elérhető városba lehet majd TAP-pal repülni, bár a frekvencia még elmarad a 2019-es szinttől: 11 útvonalon heti 59 járat lesz, míg Brazíliába 12 város felé 52.

A TAP közleménye szerint az új járatokat már elkezdték feltölteni a foglalási rendszerbe, de a teljes kínálat a jövő héttől válik elérhetővé. Úgy tudjuk, a budapesti összeköttetést a téli időszakban még nem újítja fel a vállalat.