Megkötötte a végleges megállapodást a Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról partnerével, az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH) a Wizz Air. Az új diszkont légitársaság 2020 őszén kezdi meg működését az abu-dzabi nemzetközi repülőtéren – közölte lapunkkal a légitársaság.

A megállapodás fontos mérföldkő az Egyesült Arab Emírségekben működő új diszkont légitársaság, a Wizz Air Abu Dhabi elindulásában.

A Wizz Air Abu Dhabi a tervek szerint az év második felétől kezdi a repülőjegyek értékesítését első úti céljaira Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában – ennél konkrétabbat azonban egyelőre nem közölt a cég az útvonal-hálózatról.

A Wizz Air Abu Dhabi a következő hónapokban megkezdi a munkatársak toborzását, ezzel számos új munkalehetőséget teremt Abu-Dzabiban, serkenti a helyi gazdaság növekedését és további látogatókat vonz a városba.

Fotó: AIRportal.hu

A bejelentés összhangban van Abu-Dzabi kormánya által indított Ghadan 21 akcelerátorprogram célkitűzéseivel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A program 50 milliárd dirham (AED) értékű befektetéssel járul hozzá Abu-Dzabi fejlődéséhez, hogy az Emírség világszerte vonzó üzleti és turisztikai központtá válhasson.

A megállapodást követően a légitársaság azonnal elindította a Légi Üzemeltetői Engedély (Air Operator’s Certificate) és a Működési Engedély (Operating Licence) megszerzésének folyamatát az Egyesült Arab Emírségek polgári légi közlekedési hatóságánál.

Váradi József, a Wizz Air Holding vezérigazgatója elmondta: „A mai nap fontos mérföldkő az abu-dzabi új légitársaságunk megalapításához vezető úton. Megállapodtunk az Abu Dhabi Developmental Holdinggal egy közös vállalkozás, a Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról, ezzel is erősítve azt a hosszú távú célunkat, hogy maximális környezetvédelmi fenntarthatóság mellett, egy pénzügyileg és működési oldalról is rendkívül hatékony üzleti modell meghonosításával járuljunk hozzá Abu-Dzabi légi iparának további fejlődéséhez. A Wizz Air céljai egybeesnek Abu-Dzabi gazdaságfejlesztési stratégiájával, hiszen a légi forgalom stimulálásával hozzájárulunk az emírség turisztikai és gazdasági diverzifikálásához. Várjuk kedves utasainkat fiatal, zöld és ultrahatékony repülőgépeink fedélzetén!”

Őexcellenciája Mohammad Hassan Al Suwaidi, az ADDH vezérigazgatója elmondta: „A turizmus kiemelt szerepet tölt be Abu-Dzabi növekedési stratégiájában. Nemcsak repülőtereink, hanem egész idegenforgalmi infrastruktúránk fejlesztésébe jelentős összegeket fektetünk, beleértve a szállodákat, a nyaralóhelyeket és a kulturális látnivalókat is. Tavaly rekordszámú, 11,35 millió látogató érkezett az emírségbe, és ebben főszerepet játszanak kiváló közlekedési kapcsolatai is, amelyek olcsón és könnyen megközelíthetővé teszik Abu-Dzabit. A Wizz Airrel és más partnerekkel való együttműködéseink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az Egyesült Arab Emírségek fővárosa régiós és nemzetközi szinten is versenyképes úti céllá váljon a szabadidős és üzleti utazók számára egyaránt.”

Az új légitársaság elsősorban azokra a piacokra tervez útvonalakat indítani, amelyeken a Wizz Air jelenleg is jelen van és gyorsan növekszik: Közép-, Kelet- és Nyugat-Európába.