Akár húsz év börtönt is kaphat az az utas, aki a napokban arcon ütött egy légiutas-kísérőt. Az eset miatt a járat kényszerleszállást hajtott végre.

A Business Insider cikke szerint az eset március 2-án történt az American Airlines 299-es, Fort Lauderdale-ből Dallasba tartó járatán. A problémák a 24 éves Colby Issac Hilleary nevű utassal már a felszállás után közvetlenül elkezdődtek, mivel előrerohant a légiutas-kísérőkhöz azt állítva, hogy a gép rossz irányba repül és különben is, senki nem vezeti a Boeinget.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik légiutas-kísérő azt mondta az utasnak, hogy a pilóták ott vannak a pilótafülkében és hamarosan Dallas felé veszik az irányt. Ez után a férfi visszaült a székére, de továbbra is nyugtalan volt, ezért az egyik stewardess odament hozzá, hogy megnyugtassa.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint férfi azonban agresszív volt és azt állította, hogy a gépet elrabolták, majd felpattant a székéről, és megtámadott egy férfi légiutas-kísérőt. Az utasok előtt arcon ütötte, mire utastársai és az érintett légiutas-kísérő felesége – aki szintén a járat személyzeteként dolgozott – lefogta és ártalmatlanította. Az eset miatt a kapitány kényszerhelyzetet jelentett, és a járat megszakította útját Tampában, ahol a 24 éves férfit a rendőrség letartóztatta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bíróság előtt Hilleary-t hivatalos személlyel való ellenszegüléssel vádolják és akár 20 év börtönre is ítélhetik. A férfit 10 ezer dollár óvadékért cserébe szabadlábra helyezték, de eltiltották a repüléstől és kényszergyógykezelésre rendelték.