A Discover Qatar szervezésében városnéző túrán vehetünk részt Dohában, amennyiben több mint hat óránk van átszállásra. Lássuk, hogyan zajlik egy ilyen!

Ha a dohai repülőtéren szállunk át, akkor érdemes egy kis kitérőt tenni a városba, hiszen látnivalóból itt sem lesz hiány. Arról már írtunk korábban, hogy a Qatar Airways igen előnyös áron kínál szállást 4 vagy 5 csillagos hotelben azoknak, akik hosszabb időre szakítják meg az útjukat.

Ha minimum 6, de kevesebb, mint 12 óránk van átszállásra a katari fővárosban, akkor sem kell a reptéren tölteni azt az időt: a Qatar Airways városnéző túrákat szervez tranzit utasok számára, amelyek ára 75 katari rijál, azaz körülbelül 6000 forint.

Katar fővárosa Doha, egy modern, rendezett város.

A túrákat naponta hat alkalommal (8:00, 10:30, 15:00, 18:00, 20:00, 21:30 órakor) szervezik meg, és csupán egy feltétele van annak, hogy részt vehessünk rajtuk: a járatunknak a túra kezdetétől számítva minimum 5 órával később kell indulnia, tehát egy reggel 8-as túrához a járatunknak 13 óra után kell indulnia.

Tavaly mi is részt vettünk egy katari városnézésen, hiszen a 11 órás átszállási időnkbe ez bőven belefért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Discover Qatar standjánál gyülekeztünk, amely az A4-es kapu közelében található. A túrát online is le lehet foglalni, maximum 48 órával a kezdése előttig. Ezt azért érdemes megfontolni, mert egy buszba 46 ember fér el, és megeshet, hogy lemaradunk róla, ha túl sok a jelentkező. A túrákra a helyszínen legfeljebb 90 perccel az indulás előtt lehet befizetni, ez még egy érv az online foglalás mellett, ha kevés az időnk. 

A túra során az idegenvezető először általános tudnivalókat mesélt Doháról, majd a négy megállóhoz közeledve azokat ismertette részletesebben. A busz első három alkalommal 5-10 percre, utolsó alkalommal pedig fél órára állt meg, mely éppen elég volt arra, hogy a kíváncsi turista szétnézzen és néhány fotót készítsen.

Souq Waqif, a dohai bazár

A megállók a következők: Dhow-kikötő, ahonnan pazar kilátás nyílik a város felhőkarcolóira; a Katara nevű kulturális falu, ahol gyakran szerveznek helyi, regionális és nemzetközi fesztiválokat, kiállításokat; a Pearl nevű mesterséges sziget, amelyet, ha szerencsénk van, a repülőgép ablakából is megcsodálhatunk.

Naplemente Dohában

Az utolsó, fél órás megálló a Souq Waqif volt: sokszínű piac, ahol tradicionális bazári portékától kezdve apró szuvenírekig mindent megtalálunk – itt érezhetjük, hogy Doha igazi arcát látjuk. A túra végén nem kötelező a busszal visszamenni a repülőtérre, mi sem tettünk így: ha bőségesen van időnk az indulásig, akkor megéri jobban szétnézni a bazárban, ahonnan taxival vagy tömegközlekedéssel is visszajuthatunk a repülőtérre.

A túráról itt olvashatunk részletesebben és időpontot is foglalhatunk. 

A közel három órás városnézés ugyan gyors tempójú, de még így is izgalmasabb programnak ígérkezik, mint a reptéri terminálban várakozni, ezért bátran ajánljuk azoknak, akik Dohán keresztül utaznak Ázsiába vagy Afrikába.

A túra során a Pearl nevű mesterséges sziget bejáratához is elvisznek, azonban a magasból még szebb látvány