Új országot felfedezni jó, egyszerre többet pedig még jobb. Több légitársaság is kínál útmegszakításos, úgynevezett stopover ajánlatokat, ezekből válogattunk.

Ha átszállásos utazást választunk, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy felfedezzük azt a várost is, ahol az egyik repülőgépről a másikra ülünk. Néhány légitársaság különleges stopover lehetőségeket kínál azoknak az utasoknak, akik úgy döntenek, az igazi vakáció előtt vagy után beiktatnak pár órás vagy egy-két napos programot.

Etihad Airways

Abu-Dzabi (Forrás: Unsplash)

Az Etihad gyakran kínál akciós stopover lehetőségeket. Korábbi akciójuk részeként azok, akik június 15-e előtt foglaltak jegyet, két ingyen éjszakát tölthettek el egy általuk kiválasztott hotelban. Jelenleg is hasonló lehetőséget kínálnak: azok, akik december 1-je előtt foglalják le utazásukat a légitársaságnál, és még az idén utaznak, egy éjszakára jutányos áron szállhatnak meg Abu-Dzabiban, a második éjszakát pedig a cég állja.

Akinek legalább 6 órája van az Emirátusokban az átszállásra, lehetősége van a repülőtér közelében található golfpályán lazítani a medence mellett, vagy játék közben, mintegy 40 dolláros belépőjegyért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Qatar Airways

Doha (Forrás: Unsplash)

Doha izgalmas célpont lehet egy városlátogatásra, és ha az ember a Qatar Airwayst választja, érdemes megfontolnia, hogy egy-két napot a városban töltsön.

Vízumra nincs szükség, a stopover lehetőséggel a légitársaság egy éjszakára 23 dollárért négycsillagos, 28 dollárért pedig ötcsillagos hotelben kínál szobát.

És hogy miért is érdemes Dohában megállni, arról már korábban írtunk.

Turkish Airlines

Isztambul (Forrás: Unsplash)

Isztambul hatalmas és izgalmas város, és bár néhány óra alatt lehetetlenség felfedezni, mégis érdemes megállni itt egy időre, és belekeveredni az Európa és Ázsia határán található forgatagba. Ráadásul a Turkish Airlines két ingyen éjszakát ajánl fel ötcsillagos hotelben a business osztályon utazóknak, a turista osztályt választó utasainak pedig egy éjszakát négy csillagos hotelben.

Azok, akik legalább 6 órát töltenek a török városban, ingyen jelentkezhetnek a Touristanbul valamelyik programjára, és akár tehetnek egy sétát idegenvezetővel, de a Boszporuszon is hajókázhatnak.

Air China

Sanghaj (Forrás: Unsplash)

A kínai állami légitársaság egy éjszakára biztosít ingyen szállást azon utasainak, akik Peking, Sanghaj, Csengtu, Dalia vagy Hangcsou városán keresztül szeretnék elérni végső úti céljukat.

A stopover nem csak a nemzetközi járatokra vonatkozik, az országon belül foglalt jegyekre is érvényes, így érdemes lehet kihasználni, ha valaki szeretné felfedezni azt a metropoliszt, ahol átszáll.

Singapore Airlines

Szingapúr (Forrás: Unsplash)

A szingapúri légitársaság kétféle csomagot ajánl a stopovert választó utasoknak: a Basic és a Singapore Holiday Stopovert. Az előbbi ára 41 dollártól kezdődik, tartalmaz egy éjszakát az akár ötcsillagos hotelben, valamint transzfert a repülőtérről és egy SIM kártyát.

A másik csomag ára 63 dollártól kezdődik, ám tartalmazza az ingyenes hotelszoba mellett a belépést a város húsz attrakciójára.

A kínálatban szerepel hajós és buszos városnézés, állat- és madárpark, valamint ingyenes étkezés is egyes éttermekben.

Még öt légitársaság remek stopover ajánlatokkal