Új országot felfedezni jó, egyszerre többet pedig még jobb. Több légitársaság is kínál útmegszakításos, úgynevezett stopover ajánlatokat, ezekből válogattunk.

Ha átszállásos utazást választunk, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy felfedezzük azt a várost is, ahol az egyik repülőgépről a másikra ülünk. Néhány légitársaság különleges stopover lehetőségeket kínál azoknak az utasoknak, akik úgy döntenek, az igazi vakáció előtt vagy után beiktatnak pár órás vagy egy-két napos programot.

Korábban összegyűjtöttünk öt légitársaságot, amelyek stopover lehetőségekkel és akciókkal várják az utasait, most pedig bemutatunk még 5+1-et!

Air Canada

Vancouver (Forrás: Unsplash)

A kanadai légitársaság az ország három városában, Montreálban, Torontóban és Vancouverben kínál stopover lehetőséget azon utasainak, akik minimum 6, maximum 96 órát töltenek el a csatlakozó repülőjük indulása előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ráadásul a légitársaság Basic, Standard, Flex és Comfort jegyeit választó utasai számára a hotel 49 dollártól kezdődik.

A Latitude, Premium Economy és Business utasok pedig ingyen vagy speciális, kedvezményes áron kaphatnak szobát a kijelölt szállodákban.

Swiss

Zürich (Forrás: Unsplash)

Svájc valószínűleg sok ember bakancslistáján szerepel, a Swiss stopover lehetőségével pedig egyszerű eljutni az alpesi országba, ahol maximum négy éjszakás tartózkodásig extra repülőjegy vásárlása nélkül élvezheti az utazó Zürich és környékének szépségeit. A stopover csomagban kedvezményes áron foglalhatunk szobát három, négy és öt csillagos szállodákban, a helyi vonat, busz és hajó ingyenesen vehető igénybe, valamint a hegyi vasutak is féláron használhatóak.

TAP Air Portugal

Lisszabon (Forrás: Unsplash)

Portugália turizmusa elképesztően növekszik, ami minden bizonnyal részben a nemzeti légitársaságnak is köszönhető, amely két városban, Lisszabonban és Portóban kínál stopover lehetőséget maximum 5 napos tartózkodásra.

A TAP szolgáltatása révén akciósan lehet megszállni a partner hotelekben, illetve a légitársaság applikácója rengeteg hasznos tanáccsal és kedvezményes ajánlattal látja el az utazókat.

Icelandair

Izland (Forrás: Unsplash)

Az Icelandair volt az első légitársaság, amelyik bevezette a stopover lehetőséget, amelynek révén az utasok, akik egy és hét nap közötti időt töltenek az országban a csatlakozó járatuk indulása előtt, plusz díjak nélkül szerezhetik be repülőjegyeiket. Bár a légitársaság egyéb akciókat nem kínál a stopover idejére, Izlandot akár autóbérlés nélkül is könnyedén be lehet járni.

Finnair

Helsinki (Forrás: Unsplash)

Nem jártál még az ezer tó országában? Akkor épp ideje felfedezni Helsinkit és környékét, amelyet a Finnair stopover ajánlatának köszönhetően útban Ázsia felé is megtehetünk.

A légitársaságánál plusz díjak nélkül foglalhatók a jegyek maximum 5 napos stopover esetén, sőt a partner hotelekben kedvezményes szállások is elérhetők.

Az ott-tartózkodás hosszától függően érdemes lehet befizetni akár egy stockholmi hajóútra is, vagy felfedezni a Helsinki körül körüli kisvárosokat.

Bónusz: SATA – Azores Airlines

Azori-szigetek (Forrás: Unsplash)

Európa talán egyik legegzotikusabb úti célja a speciális klímával és élővilággal rendelkező Azori-szigetek. Bár a Budapestről induló utasok számára nem ez a légitársaság lesz a legelső választás egy tengeren túli utazáshoz, de önmagában a stopover lehetőség miatt mégis érdekes lehet. A SATA stopover ajánlata a Portugáliához tartozó szigetcsoport két repülőterén, Terceirán és Ponta Delgadán érvényes.

Az ajánlat az Európa és Amerika nagyvárosai között közlekedő járatok azon utasai száméra érvényes, akik egy és hét nap közötti időt töltenek valamelyik szigeten.

Öt légitársaság, amely remek stopover lehetőséget kínál