Felszámolják a British Airways márkanévvel üzemelő dél-afrikai Comair légitársaságot és Kulula nevű fapadosát is, miután nem sikerült befektetőt találnia.

A Comair átszervezésével megbízott tanácsadók, akik 2020 májusa óta bábáskodtak a cég felett, azt követően nyújtották be a felszámolási eljárás elindításáról szóló kérelmet egy dél-afrikai bírósághoz, hogy a korábbi remények ellenére nem sikerült új finanszírozót találni a vállalat fenntartásához és a járatok újraindításához.

A repülőjeggyel rendelkező utasok és a munkavállalók ezzel a cég hitelezőivé váltak, a felszámolási eljárásban juthatnak hozzá a pénzükhöz.

Amint korábban megírtuk, a Comair és a Kulula május 31-én állította le járatait és a jegyértékesítést, az akkori kommunikáció szerint csak ideiglenesen, a pénzügyi forrás megérkezéséig. A Comair 25 éve működött a British Airways helyi franchise partnereként, a feltűnő zöld arculatú fapadost, a Kululát pedig 2001-ben alapította meg.

A South African Airways fapados leányvállalata, a Mango, amely szintén befektetőt keres és csődvédelem alatt küzd a fennmaradásáért, a napokban az anyacég állami támogatásából 14,8 millió dollár értékű forrást szerzett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Forrás: Kulula Airways, Facebook)