Egyre gyakoribb, hogy egy-egy öreg, forgalomból kivont, légitársasági csőd miatt üzemeltető nélkül maradt utasszállítót vagy éppen különleges luxus repülőgépet próbálnak meg internetes felületeken értékesíteni, több kevesebb sikerrel. Ezúttal egy 1994-es gyártású Antonov An-124-100 keres új gazdát.

Az RA-82075 lajstromjelű Antonov An-124-100 teherszállítót 2012-ig a Polet Flight üzemeltette, de ekkor valamiért Ulyanovskban – ahol jelenleg is található – leállították, két évvel később pedig a cég is beszüntette tevékenységét.

Most az egyik orosz nehézgép hirdető portálon, az avito.ru-n – ahol a kamiontól a darun keresztül a repülőgépig mindent lehet kapni – keresnek neki új gazdát.

Forrás: avito.ru

A gép hibátlan, „tip-top állapotúnak” korántsem mondható, egyetlen hajtóműve sincs a helyén, azokat leszerelték és valószínűleg külön értékesítették.

A hirdetés szövege szerint a 24 éves gép állapota kielégítő, bár azt nem lehet tudni, hogy ez mit is jelent pontosan a hirdetés megírójánál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mellékelt fotók alapján gép belsejében uralkodó állapotok – a raktérben ott van mind a négy hajtómű burkolata – híven tükrözik, hogy 2012 végén repült utoljára, és nagyjából ekkor is nyúltak hozzá komolyabban, egy alapos takarítás mellett egy komoly műszaki átvizsgálás is ráférne.

Hiányos a pilótafülke műszerezettsége (Forrás: avito.ru)

A leendő tulajdonosnak, amennyiben újra a levegőben szeretné tudni a szovjet időkben tervezett teherszállítóját, néhány fontos alkatrészt is be kell szereznie, például két analóg műhorizontot, az eredetiek ugyanis szőrén-szálán eltűntek.

A hirdető a típus specifikációnak felsorolása után leszögezi, hogy részletfizetés vagy halasztott fizetés az átadás-átvételi szerződés megkötése után 30 napra kérhető, a számla pedig készpénzben és átutalással egyaránt rendezhető.

Emellett nyomatékosan felhívják a figyelmet, hogy az ajánlat, aminek keretében a gép kicsit több mint 794 millió rubelért (körülbelül 3,5 milliárd forint) eladó csak korlátozott ideig érvényes.

Forrás: avito.ru