Megrongálódott az Aerolineas Argentinas Airbus A340-300 repülőgépének bal oldali szárnyvége, miután a négyhajtóműves repülőgép wingletje nekiütközött a repülőgép vízsugaras köszöntését végző egyik tűzoltójármű fecskendőjének felemelhető oltókarjába.

A Madridból Buenos Airesbe érkező AR 1133-as járatot a repülőgép egyik pilótájának nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték hétfőn.

A Twitterre felkerült videó szerint a leszállást követően a terminálhoz guruló A340-es rendben áthaladt a vízsugarak alatt, azonban az ezt követő szűk, bal forduló után a baloldali szárnyvég nekiütközött az egyik tűzoltójármű oltókarjának.

A képek tanúsága szerint az A340-es wingletje összetört az ütközés következtében, az nem ismert, hogy a tűzoltójárműben milyen károk keletkeztek.

Legutóbb szeptember végén számoltunk be egy hasonló, vízsugaras köszöntés során bekövetkezett balesetről: a dubaji reptéren egy Saudia-járat üdvözlésekor az egyik tűzoltóautó vízsugara felnyitotta a repülőgép egyik vészkijáratát és emiatt aktiválódott a vészcsúszda.

Hirdetés

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!