Videofelvétel is készült arról, amikor egy Saudia-járat üdvözlésekor a dubaji reptéren az egyik tűzoltóautó vízsugara felnyitotta az egyik vészkijáratot és emiatt aktiválódott a vészcsúszda.

Különös eset történt a minap az Egyesült Arab Emírségekben, a Szaúd-Arábia fennállásának 88. évfordulóját és a két ország “testvériségét” ünneplő eseménysorozaton.

A dubaji reptéren egy Saudia-járatot üdvözöltek az aerotelegraph.com beszámolója szerint, a különböző kiemelt járatoknál szokásos, vízsugárból emelt diadalívvel.

A videofelvételen látható, ahogy az egyik tűzoltóautó vízsugara “elszabadult”, és telibe kapta a bal szárny fölötti egyik vészkijáratot, amely így kinyílt és a csúszda is aktiválódott. 

Egyelőre nem tudni részleteket, a repülőeseményekkel foglalkozó portálok sem tudnak az esetről. A felvétel alapján Airbus A320-as típus teljesítette a járatot, a vízsugár előbb felfelé mozdul el, majd lefelé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról nincs információ, hogy meghibásodott-e a tűzoltóautó, vagy a kezelőszemélyzet hibázott, történt-e személyi sérülés, és a repülőgépben milyen károk keletkeztek.