Március 30-án, Nagypénteken ismét sztrájkba lép az Air France, és diszkont Joon pilótáinak, légiutas-kísérőinek és földikiszolgálóinak egy része, emiatt késésekre és járattörlésekre kell számítani.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás

A mostani sztrájk azonban, ellentétben az eddigi hasonló akciókkal, az Air France-KLM csoport más légitársaságai, például a KLM és HOP! nem érintettek, így ezen cégek működése zavartalan lesz Nagypénteken.

Egyelőre azonban a légitársaság sem tudja, pontosan mennyi és milyen munkakörben dolgozó alkalmazottja vesz majd részt a munkabeszüntetésben, ezért még nem tudni hány járatot kell törölni, vagy késve indítani.

Az Air France ugyanakkor igyekszik a lehető legtöbb járatát elindítani, ez azonban azt eredményezheti, hogy a légiutaskísérők csökkent létszáma miatt korlátozni kell egyes járatokon az utaslétszámot – írja az ATW Online.

A cég ígérete szerint az utasok számára fontos információk előző nap, vagyis március 29-én biztosan nyilvánosságra fognak kerülni annak érdekében, hogy senki ne induljon el feleslegesen a reptérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Március 23-án, egy hasonló de valamivel nagyobb mértékű munkabeszüntetés során a francia cég hosszú -és középtávú járatainak 70%-át, rövidtávú és regionális járatainak pedig 80%-át tudta elindítani. Bizonyos járatokat ugyanakkor – például az egyik Budapestre tartót – törölni kellett aznap. Akkor a pilóták 35%-a, a földi -és kabinszemélyzetek tagjainak pedig az egyharmada sztrájkolt.