Csúcstechnológiával és szigorú intézkedésekkel vigyáz az utasok és a dolgozók egészségére a Qatar Airways és bázisa, a dohai Hamad-repülőtér.

Forrás: Qatar Airways

A katari légitársaság közlése szerint a járatain dolgozó légiutas-kísérők mostantól a formaruhájuk felett izolációs overallt, valamint maszkot, kesztyűt és védőszemüveget viselnek (utóbbiakat már néhány hete bevezették).

A fedélzeti ellátást úgy módosította a cég, hogy csökkentsék a személyzet és az utasok közötti kontaktusokat.

Ennek érdekében az üzleti osztályon is lezárt csomagolásban, tálcákon adják oda az ételeket és snackeket az éttermi jellegű felszolgálás helyett. A turista osztályon továbbra is előre becsomagolt ételeket kapnak az utasok.

Május 25-től az utasoknak is kötelező lesz a kabinban a maszkviselés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeti konyhákban kézfertőtlenítő-adagolókat helyez ki a légitársaság, amelyet az utasok és a személyzet is használhatnak.

Mindeközben a Qatar Airways központjában, a dohai Hamad repülőtéren a csúcstechnológiát is segítségül hívják a koronavírus-fertőzés megfékezéséhez. A repülőtéren okossisakos dolgozók és kamerákkal felszerelt automata kapuk felügyelik az áthaladó utasok testhőmérsékletét és a maszkviselést.

A repülőtér különféle területeit és a mellékhelyiségeket a hagyományos módszerek mellett UV-fénnyel dolgozó robotok fertőtlenítik.

A terminál számos pontján kézfertőtlenítő-adagolókat helyeztek ki, emellett a padlón és az üléseken elhelyezett jelekkel hívják fel az utasok figyelmét a 1,5 méteres távolság megtartására.

New Safety Measures at Hamad International Airport

Hamad International Airport is implementing the latest technologies to optimize passenger and employee safety in preparation for post-COVID-19 travel and will be using robotics and advanced thermal screening helmets as part of the measures.

Közzétette: Qatar Airways – 2020. május 19., kedd