A korábbi híreknek megfelelően nyaralójáratok indítására és meglévők sűrítésére használja fel a British Airways a csődbe ment Monarch Airlinestól megvett gatwicki résidőket.

Bejelentette az IAG-holdinghoz tartozó British Airways, hogy 15 százalékkal bővíti kapacitásait a gatwicki repülőtéren, a tavaly nyári menetrendhez képest – írja a ch-aviation.com portál.

Mint megírtuk, a csődbe ment Monarch Airlines felszámolójától számos itteni résidőt szerzett meg a holding, amelyekkel a British bővülési terveit szeretnék kiszolgálni.

A mediterrán térségbe közlekedtet majd több járatot idén nyártól a légitársaság Gatwickről (Fotó: AIRportal.hu)

A tavaly nyáron is már meglévő, heti mintegy ezer járatinduláson felül plusz százötvenet kínál majd Gatwicken a légitársaság, főként a Mediterráneumba.

Új British-célállomás lesz a reptérről Mallorca, Menorca, Gibraltár, és növelik a frekvenciát Malagába, Faróba, Tenerifére, Madeirára és Lanzarotéra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British húsz le- és felszállási résidőpárt vett meg az októberben csődöt jelentett Monarch vagyonából, miután egy bírósági döntés lehetővé tette, hogy a leállt cég értékesítse azokat, nem pedig a jogokat koordináló központ.

A hírek szerint a Monrach gatwicki és a lutoni résidői – utóbbiakat a Wizzair vette meg – összesen mintegy 60 millió brit fontot (21 milliárd forintot) értek.