Jövő év júniusától jelentősen bővíti London-Lutonban működő bázisát a Wizz Air. A low-cost légitársaság a meglévő egy A320-as mellé még négyet helyez a lutoni bázisra.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz lutoni bázisa ezzel ötgépesre bővül, ezzel számos új járat is indul és több meglévő útvonalon sűrítik a járatok számát.

A légitársaság öt új járatot jelentett be Lutonról Larnaca, Tallinn, Lvov, Pozsony és Tirana irányába, továbbá növelik a járatok számát a London – Tel-Aviv, – Szucsáva, – Pristina útvonalakon.

A Wizz Air bővítése 150 új munkahelyet teremt, ezzel 180-ra bővül az alkalmazottak száma a lutoni bázison.

Az elmúlt 12 hónap során a Wizz Air öt és fél millió utast szállított a London-Lutont érintő útvonalain, mely 11%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air ezzel a második legnagyobb légifuvarozó a lutoni reptéren.
A légitársaság 2018-ban 6,9 millió ülésées kapacitást kínál Lutont érintő 20 országba közlekedő, 46 útvonalán. Ez 15%-os bővülést jelent.

Infografika. (Forrás: Wizz Air)

A Wizz Air 2017 februárban jelentette be, hogy 2017. június 18-án a London Luton repülőtéren egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 28. bázisát.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air szeptember végén létrehozott brit leányvállalata a Wizz Air UK benyújtotta a kérelmet az Egyesült Királyság Polgári Légiközlekedési Hatóságához (CAA), hogy megszerezze a kereskedelmi utasszállító tevékenységhez szükséges engedélyeket. A Wizz Air UK, a lutoni bázison három repülőgéppel kezdi meg működését jövő tavasszal, a következő években fokozatos fejlesztést terveznek, a Wizz Air UK flottája 2019-ben már öt gépet számlál majd, 2020-ra pedig hetet.

Októberben felmerült, hogy a brit üzemelési engedélyek nem csak a Brexit miatt, hanem a transzatlanti piacra való belépéshez kellenek a légitársaságnak és a Wizz Air már jövő márciustól elindíthatja járatait New Yorkba és Torontóba Londonból. Lapunk kérdésére a sajtóértesülést a légitársaság nem kívánta kommentálni, ugyanakkor nem is cáfolták.

A Wizz Air és az Airbus a Dubai Airshow negyedik napján jelentették be, hogy megállapodtak a meglévő megrendeléseken túl még 146 darab Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgép beszerzéséről. A szándéknyilatkozat szerint a légitársaság 72 darab A320neo és 74 darab A321neo repülőgéppel bővíti flottáját 2022-től, a megrendelt gépek többsége 2025 és 2026 között kerül átadásra.