Jól kezdődik az év az amerikai repülőgépgyártónál, a General Electric lízingcége, a GECAS ugyanis 75 darab 737 MAX 8-ra vonatkozó rendelést jelentett be.

Kapcsolódó cikkek Ezek a gépek jönnek 2017-ben

Grafika: Boeing Company | © AIRportal.hu

Grafika: Boeing Company

A még tavaly december végén megkötött, de most bejelentett megállapodás listaáron számolt értéke nagyjából 8,2 milliárd dollár. Ezzel a megrendeléssel csak a GECAS-nak 170 darabosra nő a 737 MAX rendelésállománya. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mikor szállíthatják le az első, ezen rendelésben foglalt gépek közül az elsőt.

A 737 MAX-ból eddig kilenc lízingcég rendelt: a GECAS mellett az ALAFCO kért húsz darabot, a magyar származású Steven F. Udvar-hazy cége, az Air Lease Corporation 84-et, az Avolon 15-öt, az Aviation Capital Group 60-at, a CIT Group 30-at, a BOC Aviation 50-et, az SMBC Aviation Capital 90-et, az AerCap pedig 100-at rendelt.

Az eddig ismert megrendelők közül a legtöbbet, 201-et az indonéz diszkont Lion Air rendelt, csupán egyetlen eggyel többet, mint a típus indító légitársasága, a Southwest Airlines.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel a megrendeléssel együtt eddig a Boeing 3419 MAX-ot adott el, 659 példány vevője egyelőre nem ismert. Az első 737 MAX várhatóan még idén kereskedelmi forgalomba áll.