Jóváhagyta az Európai Bizottság az airberlin egykori regionális légitársasága, az LGW felvásárlását, az Eurowings flottájába újabb 33 gép érkezik.

A Lufthansa tájékoztatása szerint formailag is jóváhagyta az Európai Bizottság a Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW) felvásárlását. A döntést azután hozták meg, hogy az unió versenyjogi szervei mélyreható vizsgálatot végeztek az airberlin-felvásárlásról szóló, október 13-i döntés után.

Az LGW felvásárlásával újabb 33 gép kerül az Eurowings flottájába, ezek közül 20 darab Bombardier Q400-as, a maradék 13 pedig Airbus A320-as családba tartozik. A Lufthansa fapados cége az összes egykori LGW dolgozót átveszi, a jövőbeni üzemhez viszont több dolgozóra van szükség, a tervek szerint 2018-ban már 870 munkavállalóval számolnak.

SONY DSC

A légitársaság a gyakorlatban 2018 januárjában kerül át a Lufthansa-csoporthoz, amelynek taglégitársasága, az Eurowings az elmúlt hetekben 500 munkavállalót, köztük nagy számban pilótákat, és légiutas-kísérőket vett fel. A szakszervezeti megállapodások pedig lehetővé teszik a Lufthansa szerint, hogy 2018-ban zavartalanul növekedjenek.

Korábbi sajtóhírek szerint az LGW felvásárlásáért a Lufthansa számos slotról hajlandó volt lemondani, és választaniuk kellett: vagy az LGW, vagy a FlyNiki, mivel mindkét cég átvételét az Európai Bizottság versenyjogi aggályok miatt már nem támogatta volna. A Lufthansa pedig döntött: a Niki egy hete leállt, az LGW pedig az összes munkavállalójával az Eurowingshez került.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.