A világjárvány miatt óriási forgalom-visszaesést elkönyvelő London-Heathrow repülőtér vezetése arról döntött, hogy 2021. végéig nem nyitja meg újra a 4-es terminált.

Európa egyik legnagyobb központi elosztó repülőtere idén áprilisban zárta be a 3-as, majd nem sokkal később a 4-es terminálját is. A bezárt épületek forgalmát a 2-es és az 5-ös terminálokra irányították át.

A légikikötő menedzsmentje a folytatódó utasszám-csökkenés és a rendelkezésre álló előrejelzések alapján úgy döntött, hogy a jövő év végéig nem is nyitják meg újra a 4-es terminált.

Forrás: Heathrow Airport

Novemberben Heathrow 88 százalékos visszaesést regisztrált az utasok számában az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Az üzemeltető prognózisa szerint Heathrow 22,6 millió utassal zárja az idei évet, de jövőre is csak 37,1 millióval számolnak, ami több mint 50 százalékos visszaesés a 2019-es 80,8 millióhoz viszonyítva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a 2020 első három negyedévének adatai szerint a párizsi Charles de Gaulle lett a legnagyobb forgalmú európai reptér, letaszítva a trónról Heathrowt. A francia főváros fő repülőterén szeptember végéig 19,3 millió utast kezeltek, míg a londonin csak 19 milliót.