Felújítás és karbantartás miatt jövő nyáron három hónapra bezárja kapuit a Milánó-Linate repülőtér, az összes járatot Malpensára költöztetik át. Májusban Salzburg sem fog járatokat fogadni.

Az Airways Magazine cikke szerint a repülőtér július 27 és október 27 között lesz zárva, a légikikötő egy 60 millió eurós fejlesztés miatt. A repülőtér az összes alkalmazottat, üzemeltetéshez szükséges eszközt, illetve járatot is Malpensára küld. Egyes számítások szerint nagyjából 30 ezer járat és 2 millió utas érintett.

A jövőre induló repülőtér-felújítás 2022-ig tart majd, és ennek keretében az 1-es terminál külső és belső felújítása történik meg, a repülőtér közleménye szerint teljesen megváltozik a reptér épületének külalakja. Az első fázisban az érkező forgalom fogadására kialakított aula, illetve a csomagfelvevő tér újul meg, illetve áthelyezik és kibővítik a Leonardo VIP utasvárót is. A beruházás ezen szakaszára 8,3 millió eurót szán a beruházó.

A repülőtér teljes lezárását nem csak a terminálépület felújítása, de a repülőtér egyetlen futópályának teljes felújítása miatt is szükséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Milánó belvárosától 15 percnyire található központi repülőtér az Alitalia egyik bázisa, a teljes forgalom 66 százalékát adják, csak Rómába hetente 280 járat közlekedik a légitársaság színeiben, míg Malpensáról a hosszútávú járatok üzemelnek.

A költözésben érintett még az easyJet is, amely Malpensán forgalom alapján a legerősebb légitársaság, Linatén pedig a harmadik legtöbb utast szállítja, az angol fapados gond nélkül fogja átirányítani forgalmát, de az Alitaliának se résideje, se eszköze nincs a forgalom kiszolgálására.

Szintén jövő nyáron egy másik regionális repülőteret is lezárnak, az Alpok által körülvett, és emiatt nem hagyományos megközelítési eljárásról is híres salzburgi repülőtér sem fog járatokat fogadni április 24 és május 28 között, mivel felújítják a több mint 60 éve épített futópályát. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az erre a repülőtérre közlekedő légitársaságok hogyan helyettesítik a salzburgi járatokat.