Június végén elkészült a B oldali utasmólón kialakított új mozgólépcső a Liszt Ferenc-repülőtéren, a kivitelezés áprilisban kezdődött, és mindössze 3 hónap alatt befejeződött. A tervezés és a kivitelezés költsége összesen 315 ezer eurót tett ki.

Ezzel egy időben a terminálokon található liftek modernizálása is megtörtént: megújult a 2A indulási és érkezési szintjét összekötő felvonó, amelynek párját már tavaly felújította a Budapest Airport – közölte a reptérüzemeltető.

Az utasok számára nem látható, ám a háttérfolyamatok gördülékenységét elősegítő fejlesztésként megújul a túlméretes csomagok szállítására használt teherlift is, amely egyenesen a poggyászosztályozó csarnokba szállítja ezeket. A kivitelezés a téli időszakban kezdődik, hogy a felújítás ne zavarja a normál utasforgalmat.

A 2B terminálon is zajlanak a felújítások: az érkezési szinten, az útlevélkezelő fülkék környezetében a repülőtér-üzemeltető lecserélte az álmennyezetet, ezzel egy időben a régi fénycsöves világítást modern és energiatakarékos LED lámpatestekre cserélte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.