Ismét lesz 2021-ben nemzetközi repülőnap Kecskeméten, ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelentette be a város polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az MTI híre szerint együttműködési megállapodást kötött a honvédelmi miniszter és Kecskemét polgármestere. A jelenleg is korszerűsítés, bővítés alatt álló kecskeméti repülőtér közös, civil és katonai használatáról szóló dokumentumot csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban írta alá Benkő Tibor és Szemereyné Pataki Klaudia.

Benkő Tibor azt is bejelentette:
miután a szerdai kormányülésen is megkapta a támogatást, úgy készülnek, hogy 2021-ben ismét nemzetközi repülőnapot tartanak Kecskeméten.

Illusztráció. (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség pilótái Kecskeméten nemcsak a város, hanem Magyarország, sőt a balti államok, Szlovénia légterének biztonságát is garantálják.

A megállapodásról szólva a tárcavezető elmondta: kiemelt terület a hazafias honvédelmi nevelés, az önkéntes tartalékos rendszer, a középiskolákban és a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, továbbá a helyi kutatás-fejlesztés hadiipar szolgálatába állítása, valamint a társadalmi kapcsolatok erősítése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Benkő Tibor a Kecskemét Megyei Jogú Város és a honvédség közötti együttműködést példaértékűnek nevezte.

Mindketten jelezték, hogy Kecskemét és a Magyar Honvédség közötti együttműködés sok-sok évtizedre nyúlik vissza, s ezt most hivatalos keretek közé emelték.

Szemereyné Pataki Klaudia azt is hangsúlyozta, hogy a katonák jelenlétének köszönhetően Kecskemét az ország egyik legbiztonságosabb városa. Az elmúlt évtizedek alatt Kecskemét arculata katonai várossá formálódott – fogalmazott a polgármester, aki szintén kiemelte a fiatalok megszólításának fontosságát, amelynek alapjait az oktatási együttműködésben fektették le.

(Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)