Újra megnyitja debreceni bázisát a Wizz Air, ahonnan elsőként Eindhovenbe, majd London-Lutonba lehet repülni, sőt hamarosan visszatérnek a nyaralójáratok is.

A Wizz Air lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint június 5-től Eindhovenbe, június 12-től pedig London-Lutonba is repülnek Debrecenből a járatok.

A döntést a járványhelyzet és a beutazási feltételek enyhülésével indokolta a Wizz Air, így a kelet-magyarországi utazók ismét közvetlen járatokkal juthatnak el úti céljukra Debrecenből.

Fotó: Miskolczi János/Debrecen Airport

„Nagy örömmel jelentjük be a kedves utazóközönség számára, hogy habár lassan és fokozatosan, de számos járatunk újra elérhetővé válik. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér minden szempontból felkészült az újraindulásra, azonban a biztonságos utazás érdekében fontos, hogy a repülőtéren bevezetett fokozott egészségügyi intézkedéseket mindenki betartsa” – mondta Vajda János, a Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.

„Bízunk benne, hogy fokozatosan egyre több járatot tudunk újraindítani a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is. Jó hír a nyaralást tervezőknek, hogy a következő napokban induló két útvonal után hamarosan visszatérnek a közkedvelt nyaralóhelyekre tartó járatok is” – mondta Radó András, a Wizz Air szenior vállalati kommunikációs menedzsere.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér, Magyarország második legnagyobb repülőtere, 2019-ben több mint 600 000 fős utasforgalmat bonyolított, és a Wizz Air helyi bázisán köszöntötték a légitársaság 1,5 milliomodik debreceni utasát is.