Az észak-amerikai ország ismét lehetővé tette a turisták beutazását, a KLM öt városba közlekedik, partnerével, a Westjettel pedig az átszállás is biztosított.

A holland légitársaság közleménye szerint járatai Amszterdamból Vancouverbe, Calgary-ba, Edmontonba, Torontóba és Montreálba közlekednek. Toronto és Calgary minden nap elérhető, Vancouverbe és Montreálba hetente négyszer, Edmontonba kétszer lehet eljutni.

Forrás: KLM

A szabályok szerint Kanadába az léphet be karanténkötelezettség nélkül, aki mindkét, az ország által elfogadott oltást megkapta, a második adag után eltelt legalább két hét, és emellett az érkezés időpontjától számított 72 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR-teszttel rendelkezik. Utóbbit a hatóságok a határon szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Minden utasnak kötelező az ArriveCan alkalmazás használata, ezt a légitársaságok ellenőrzik, hiányában megtagadják a beszállást. A magyar védettségi igazolvány nem érvényes.

Célállomás Napok Menetrend (helyi idők)
Vancouver Kedd/Csüt/Pén/Szom indulás 11:15
érkezés 12:05
Toronto Naponta indulás 10:50
érkezés 12:45
Montreal Hét/Szer/Pén/Vas indulás 15:20
érkezés 16:50
Calgary Naponta indulás 12:10/12:25
érkezés 13:15/13:30
Edmonton
(Calgary-n keresztül)
Csüt/Vas indulás 12:10
érkezés 16:15

A KLM globális hálózatának kiemelkedő fontossága van abban, hogy a légitársaság erősebben és stabilabban kerüljön ki a Covid-19 okozta válságból. A járvány kezdete óta a légitársaság a lehetőségekhez mérten fenntartotta hálózatát, hogy azoknak, akiknek utazniuk kellett, lehetőséget biztosítson erre, emellett az egészségügyi segédeszközök, áruk szállítása rendkívül fontos feladat volt az elmúlt időszakban. Ez a stratégia nagy segítségére volt a KLM-nek, és most lehetővé teszi a gördülékenyebb, gyorsabb kapacitásbővítést – olvasható a tájékoztatóban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.