Az idei nyári menetrend utáni időszakban kedvezőbb munkarendet vezet be pilótái számára a Wizz Air, emellett egyes bázisait speciális bónuszrendszerrel igyekszik még vonzóbbá tenni.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az új rendszerben fix és rugalmas munkarendi lehetőségek közül választhatnak a pilóták, előbbi 5 nap beosztás után 4 pihenőnapot biztosít, az ingázó pilóták pedig 14 nap beosztás után 7 szabadnapot kapnak, emellett részmunkaidős lehetőségek is rendelkezésre állnak.

A Craiova, Suceava (Szucsáva), Iași (Jászvásár), Szkopje és Kutaiszi repülőterein működő bázisokon dolgozó pilóták egyszeri pénzbeli bónuszban is részesülnek, amelynek összege egy első tiszt esetében megközelítőleg 30 000 euró, egy kapitánynál pedig 50 000 euró. A légitársaság közleménye arra nem tért ki, hogy ezekért az összegekért milyen időtávot kell vállalni az adott bázison.

A 2023 októbere és 2024. január 8. között életbelépő új kezdeményezéseket azért vezeti be a légitársaság, hogy megkönnyítse a munkaerő biztosítását folyamatos európai növekedéséhez.

A bevezetésre váró programok mellett természetesen a Wizz Air korábbi juttatásai, mint például a kedvezményes, illetve ingyenes munkavállalói jegyek, valamint a barátok és családtagok számára elérhető repülőjegy-kedvezmények, a különböző biztosítások és a munkavállalói bónuszrendszer továbbra is elérhetők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Információink szerint a Wizz Air a korábban elbocsátott vagy saját kezdeményezésükre távozó pilótái részére is lehetővé tette a visszatérést, holott korábban úgynevezett „no return policy”-t alkalmaztak, azaz aki egyszer távozott bármilyen okból, azt nem vették fel újra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!