Október első hetében elhagyhatja az összeszerelő sort az American Airlines első Dreamlinere, mely ezután a festés fázisába léphet és elkezdheti a berepülési programját.

A légitársaság összesen 42 darab Dreamlinert rendelt, melyből 16 a kisebb 787-8-as, míg 26 a 787-9-es változatra szól, de további 58 gépre opciója is van az American Airlinesnak, melynek lehívása esetén, akár 100 Dreamliner is szolgálhat a flottában.

A gépek átadása 2017-ig előre fixált menetrend szerint történik, az első N800AN lajstromú, msn40618-as gyári számú gépet és egy másik példányt decemberben szállít le a Boeing. Jövő évtől már drasztikusan növekedni fog az átadásra váró American Airlines számára gyártott Dreamlinerek száma, ugyanis 2015-ben 11-et, 2016-ban 13-at és 2017-ben 9 gépet vehet át a fuvarozó.

A Boeing által közreadott fotón a törzsközép látható, melyen már a kompozit szárnyak is a helyükön vannak. (Fotó: Boeing/American Airlines) | © AIRportal.hu

A Boeing által közreadott fotón a törzsközép látható, melyen már a kompozit szárnyak is a helyükön vannak.
(Fotó: Boeing/American Airlines)


Az első 787-es 2015 elején állhat aktív szolgálatba, kezdetben belföldi útvonalakon, hogy a hajózó személyzet kellő tapasztalatot szerezhessen a géppel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Dreamlinerek érkezésével, a Boeing 767-es flotta szanálása is elkezdődhet, mely egy nélkülözhetetlen eleme a nyereséges üzemelés fenntartásának.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!