Két nagy áruszállító légitársaság, a Budapestre is közlekedő Air Bridge Cargo és a Fedex is berepül Vietnamba, előbbi a fővárosba, Hanoiba, utóbbi pedig Ho Chi Minh Városba nyit menetrend szerinti cargo járatot.

A nemrég budapesti járatát is megnyitó, Boeing 747-esekkel üzemelő Air Bridge Cargo Airlines július 24-én megnyitotta menetrend szerint közlekedő járatát a kelet-ázsiai ország és egyben a régió egyik legnagyobb ipari városába.

Az ABC Boeing 747-8F gépe Budapesten (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A Ho Chi Minh Város repterén felvett szállítmányok mostantól a világ harminc repterére juthatnak el az ABC hálózatában, a cég anyavállalatán, a Volga-Dneper csoporton keresztül pedig szinte a föld bármely szegletébe lényegesen rövidebb idő alatt mint eddig.

Egy másik áruszállító óriás, az expressz csomagküldéssel foglalkozó amerikai futárcég légitársasága, a Fedex Express is kinézte magának Vietnamot, ők azonban a főváros, Hanoi repterére repülnek.

A heti négyszer közlekedő Boeing 757 Freighter gépekkel kiszolgált járat a cég egyik kínai hub-reptrével, Kantonnal köti össze az állam fővárosát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A dél-kelet ázsiai országból elsősorban az e-kereskedelmi platformokon megrendelt szállítmányok piacát találja nagynak a Fedex, amely minden Hanoiból induló csomagot két napon belül kézbesít majd az európai vagy észak-amerikai címzettnek.

A két óriás mellett egy kisebb cég, a dél-koreai Air Incheon is cargo járatot nyitott Vietnamba, a cég Szöul legnagyobb repterét, az Icheon Nemzetközi repülőteret köti össze Hanoi-val hetente hatszor közlekedő, Boeing 767-esekkel teljesített járatával.

A dél-kelet ázsiai ország emellett régóta szerepel a luxemburgi bázisú Cargolux térképén is.