Két új utasbiztonsági ellenőrző pontot ad át a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtéren a nyári csúcsidőszak kezdetéig, ezzel 18-ra nő az átvizsgáló folyosók száma.

A ferihegyi repülőtér üzemeltetőjének közlése szerint ezúttal a 2B terminálban bővítik az utasbiztonsági ellenőrzés kapacitását a két újabb folyosóval.

Az új ellenőrzőpontokat a legmodernebb automata rendszerrel szerelik fel, amely az ellenőrzés végén visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére.

A 440 millió forint értékű beruházás a kereskedelmi területek rovására valósul meg a többnyire nem-schengeni járatokat kezelő 2B terminálon.

A Budapest Airport hangsúlyozta, hogy most, a téli menetrendi időszakban a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt marad a várakozás az utasbiztonsági átvilágításhoz, és a két új átvizsgáló pont átadásával a főszezonban is tartható lesz a legfeljebb negyed órás várakozás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Budapest Airport

A SkyCourt 2011-es megnyitásához képest ma 50 százalékkal nagyobb kapacitással rendelkeznek az utasbiztonsági ellenőrzésnél. Tavaly a 2A terminálon hajtott végre fejlesztést a Budapest Airport, az új átvizsgáló pontok megnyitása mellett monitorokat állított be, amelyek a sorban állás várható idejét jelzik, és olyan eszközöket szereztek be, amelyek már nem igénylik a nagy elektronikai eszközök kivételét a poggyászból.

A biztonsági ellenőrzés folyamatát a nemzetközi utaselégedettségi felmérés (ASQ) eredményei is visszaigazolják: a legjobbra értékelt szempontok között rendszeresen szerepel a biztonsági ellenőrzés gyorsasága és alapossága, az ellenőrök udvariassága és az utasok biztonságérzete.