Bár kevesebb árbevételre tett szert a Boeing az első negyedévben az előző évihez képest, üzemi és adózott eredménye így is jobb lett, mint 2016-ban.

Fotó: Boeing Company | © AIRportal.hu

Fotó: Boeing Company

Az amerikai repülőgépgyártó lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, az első negyedévben árbevétele 7 százalékkal 20,9 milliárd dollárra csökkent, azonban az üzemi eredmény még így is 13 százalékkal lett jobb, mint egy évvel korábban, és 2 milliárd dollárt tett ki. Az adózott eredmény is javult, 19 százalékkal 1,2 milliárdról 1,4 milliárd dollárra javult ez a pénzügyi mutató.

Dennis Muilenburg, a társaság elnök-vezérigazgatója a közleményben a hatékonyságnövelő és költségcsökkentő intézkedéseknek tudta be a jó eredményeket.

Kiemelte továbbá, hogy az első negyedében két, kiemelten fontos esemény is volt: a Dreamliner 10-es, illetve a 737-es 9-es verziója is teljesítette szűzfelszállását és ezzel megkezdte berepülési programját mindkét variáns.

A kimutatások szerint a Boeing az első negyedévben 169 repülőgépet adott át üzemeltetésre, ami 4 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel ezelőtt átadott 176 gép, ebből fakadóan pedig a kereskedelmi típusokkal foglalkozó részleg 1 százalékkal kevesebb, 14,3 milliárd dollár bevételből gazdálkodhatott. Ugyanakkor az üzemi eredmény 18 százalékot javult a tavalyihoz képest és 1,2 milliárd dollárt tett ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Előrejelzésében a Boeing fölfelé módosította az egy részvényre jutó éves eredményt: a korábbi 10,25-10,45 dolláros szintről 10,35-10,55 dolláros tartományra emelte várakozásait.

Úgy tűnik, a Boeingnek tényleg beválik a költségcsökkentési terve, amelynek részeként több ezer embertől váltak eddig meg, és az elbocsátások folytatódnak. Ez azonban csak egyik szelete a programnak.