A leszállást követően kicsúszott a futópálya szilárd burkolatáról a Thai Airways egyik Boeing 747-400-as repülőgépe Bangkokban.

A HS-TGF lajstromjelű Boeing 747-es repülőgép Kantonból tartott a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőtérre, amikor a 19R jelű futópályára végrehajtott leszállás után a Jumbojet eddig tisztázatlan lesodródott a szilárd burkolatról és a pálya melletti sáros területen állt meg. A légitársaság hivatalos közleménye szerint a repülőgép csak részben hagyta el a futópályát, a közösségi médiában megjelent képek szerint az összes futóműve a puha felázott talajon állt meg.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a repülőgép a pályáról való lefordulás közben vétette el a gurulóutat, vagy túlfutott, vagy a fékezés közben megcsúszott oldalra hagyta el a pályát.

A leszállás időpontjában a repülőtéren esős, zivataros időjárás volt.

A repülőgép fedélzetén 97 utas és 18 fős személyzet tartózkodott, egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem sérült meg senki. Az sem ismert, hogy a repülőgépben keletkezett-e anyagi kár az Aviation Safety Network információi szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.