A British Airways Las Vegas – London Gatwick járata hajtóműprobléma miatt megszakította a felszállást, majd a megállást követően kigyulladt. Az utasokat és a személyzetet a futópályán, a repülőgép vészcsúszdáinak segítségével evakuálták a repülőgépből, eközben többen megsérültek.

A British Airways BA 2276 számú járata 159 utassal és 13 fős személyzettel a fedélzetén helyi idő szerint kedden délután indult Las Vegasból London Gatwick-re, amikor a felszállást megelőző nekifutás közben a pilóták hibát észleltek és megszakították a felszállást.

A járat személyzete azt jelentette, hogy hajtóműhiba miatt kényszerültek a felszállás megszakítására. A megállást követően a repülőgép erősen füstölni kezdett, amit a repülőgéphez kiérkező repülőtéri tűzoltók a jelentések szerint hamar eloltottak.

A fedélzeten utazókat a megállást követően vészcsúszdák segítségével menekítették ki a repülőgépből. Az első jelentések szerint 14 főt kellett kórházba szállítani kisebb sérülésekkel, ettől eltekintve a repülőgépből mindenkit sikerült biztonságban kimenekíteni. A Boeing 777-es a közzétett helyszíni fotók és első értesülések szerint komoly károkat szenvedett.

A járatot a British Airways G-VIIO lajstromjelű Boeing 777-236ER típusú repülőgépe teljesítette az Aviation-Safety.net adatlapja szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kigyulladt a British Airways Boeing 777-ese

Forrás: Youtube

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!