Kigyulladt az American Airlines egyik Boeing 767-ese a chicago-i repülőtéren.

A baleset a Chichago O’Hare repülőtér 28R jelű futópályáján történt. A Boeing 767-es személyzete a hajtómű hibája miatt már nagy sebességnél megszakította a felszállást, majd azt jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy a futópályán megállnak.

A fékezés során a repülőgép legalább egy gumiabroncsa kidurrant, még a megállást megelőzően a repülőgép jobb szárnyát és hajtóművét lángok borították be, mely később továbbterjedt a törzs hátsó részére is.

Az utasokat a repülőgép bal oldalán és a jobb első ajtajánál, a vészcsúszdák segítségével menekítették ki a repülőgépből.

A későbbi híradások megerősítették, hogy a 161 utas és 9 fős személyzet közül

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

mindenkit sikerült kimenekíteni az égő repülőgépből.

A helyszínre riasztott repülőtéri tűzoltó egységeknek a repülőgépen keletkezett tüzet sikerült eloltani. A légitársaság által utólag közzétett adatok szerint az evakuálás során 23 utas és egy légutaskísérő könnyebben megsérült.

Az FAA közleménye szerint az érintett futópályát és annak környezetét lezárták, de a repülőtér északi futópályái továbbra is fogadják az érkező forgalmat.

A repülőgép az American Airlines AA383 számú járatát teljesítette volna Chicago-ból Miamiba.

A helyszínen készült és a közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint a balesetben érintett repülőgép az American Airlines N345AN lajstromjelű, Boeing 767-323(ER) típusú repülőgépe volt. A repülőgépet 2003-ban gyártották, azaz mintegy 13 éves.

Fotók és videók a Twitterről