Letették a világ legnagyobb karbantartó hangárépületének alapkövét a kínai Hsziamen közelében épülő Xiang’an nemzetközi repülőtéren.

Az 1993-ban alapított HAECO Xiamen repülőgép-karbantartó vállalat az ázsiai–csendes-óceáni térségben a repülőgép-karbantartási és -átalakítási szolgáltatások vezető szolgáltatója, amely a közeljövőben átköltözik a Hsziamen-Kaocsi nemzetközi repülőtérről a most épülő, új légikikötőbe.

A vállalat közlése szerint a világ legnagyobb egybefüggő repülőgép-karbantartó hangárjában 12 széles- és 6 keskenytörzsű repülőgép karbantartására alkalmas öböl áll majd rendelkezésre, emellett még két, repülőgépek festésére szolgáló, elkülönített állás is helyet kap az épületben.

Az egymásnak háttal elhelyezett két épületrész megkönnyíti a logisztikai folyamatokat is. (Forrás: HAECO Xiamen)

A kiszolgáló létesítményekkel és irodahelyiségekkel együtt összesen 18 épület készül az 537 ezer négyzetméteres területen, amelyhez egy 284 ezer négyzetméteres műszaki előtér is tartozik, ahol a repülőgépek tárolása mellett egyes kültéri munkafolyamatok is elvégezhetők, de itt kapnak helyet a hajtóművek tesztelésére szolgáló öblök is.

A létesítmény tervezésénél kiemelkedően fontos szempont volt a működési hatékonyság és a helykihasználás maximalizálása, amely támogatja a repülőgép-karbantartási projektek átfutási idejének csökkentését és a határidők pontos betartását. Emellett különös figyelmet szenteltek az innovatív és környezetbarát tervezési megoldásokra, az optimális energiafelhasználást napkollektorok mellett intelligens épületirányítási rendszer segíti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.