Többen megsérültek, miután egy Airbus A321-200-as egyik vészkijárata repülés közben kinyílt Dél-Koreában, az egyik utast gyanúsítják.

Az Asiana Airlines HL8256 lajstromjelű repülőgépe a légitársaság OZ 8124 számú járatát teljesítette Csedzsu és Tegu között, 194 emberrel a fedélzetén.

A repülőgép már megkezdte a süllyedést a célrepterér megközelítéséhez, amikor a repülőgép bal oldali, szárny mögötti (L3) vészkijárata kinyílt.

Az erős légáramlás következtében elmozdult tárgyak miatt a közelben ülő utasok közül többen is sérüléseket szenvedtek.

A repülőgép személyzete folytatta a repülőtér megközelítését, és később biztonságosan leszállt a tegui repülőtéren, amely után 9 embert kellett kórházba szállítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vészkijárat mellett helyet foglaló utast a helyi rendőrség őrizetbe vette, és azzal gyanúsítják, hogy szándékosan nyitotta ki a vészkijáratot.

A légitársaság később azt közölte, hogy az utas a végső megközelítés során, 200-250 méter közötti magasságban nyitotta ki az ajtót. Szemtanúk szerint a férfit sem az utastársak, sem a légiutaskísérők nem tudták megakadályozni a cselekmény elkövetésében, sőt egyes értesülések szerint az ki is akart ugrani a nyitott vészkijáraton.

A leszállást követően a repülőgépről készült felvételeken az is látható, hogy a kijárathoz tartozó vészcsúszda az ajtónyitáskor az előírás szerint automatikusan működésbe lépett, majd le szakadt az A321-esről.

A repülőgépek ajtajait úgy alakították ki, hogy az utazómagasságon meglévő belső és külső nyomáskülönbség miatt lehetetlen legyen azokat kinyitni. Ám alacsonyabb magasságon, ahol nincs vagy nem számottevő a nyomáskülönbség, a kijáratok kinyithatók.