Az AIRportal.hu információi szerint a Qatar Airways 196-os számú Brüsszel – Doha járatát teljesítő A7-BCJ lajstromjelű, Boeing 787-8 Dreamliner típusú repülőgép egy műszaki hiba miatt szakította meg útját Budapesten.

A járat személyzete kényszerhelyzetet nem jelentetett.

A Boeing 787 Dreamliner helyi idő szerint 13:18 perckor biztonságosan landolt a 13L futópályán, majd begurult a R278A állóhelyre.

A technikai hiba részletei egyelőre nem ismertek, a légitársaság képviselőjét hiába kérdeztük erről. Úgy tudjuk, hogy a repülőgéphez az esti órákban szerelők és cserealkatrészek is érkeztek, azonban a Dreamliner még a péntek reggeli órákban is Ferihegyen tartózkodott.

A repülőgép 97 utasáért a Qatar Airways egy Airbus A320-as mentesítő repülőgépet küldött, azzal utazhattak tovább az utasok Dohába. A járat a Budapest Airport menetrend információs oldalán is feltüntetésre került, amely szerint az csütörtök este 21:25-kor szállt fel a katari főváros felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A7-BCJ lajstromjelű Boeing 787-8 Dreamliner egész éjszeka nyitott cargo ajtókkal várakozott a R278A jelű állóhelyen. (Fotó: AIRportal.hu)


A Qatar Airways Boeing 787-es típusú repülőgépe első alkalommal szállt le Ferihegyen, a Dreamliner nevezetű típus azonban már járt korábban is Budapesten, a LOT színeiben.

A Boeing ‘új generációs’ kompozit repülőgépével a típus forgalomba állását követően számos műszaki hiba merült fel. 2013. januárban az USA légügyi hatósága, az FAA földre parancsolta az összes amerikai regisztráció alatt repülő Boeing 787 Dreamlinert, a repülőgép akkumulátorai által okozott tűzesetek miatt. Az FAA döntését követően a típus összes üzemeltetője több hónapra kénytelen volt leállítani a repülőgépeket.

Az AIRportal.hu információit a Flightradar24 radarképe is megerősítette, a járat útvonala a radarképen.
Forrás: Flightradar24

Frissítve: 2014. május 23. 07:53

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!