A digitális szolgáltatások elterjedése, valamint környezetvédelmi okok miatt 2022. január 1-jétől kivezeti a plasztik tagsági kártyát és poggyászcímkét a Flying Blue, a törzsutasprogramhoz kötődő eszköz a továbbiakban csak digitális formában lesz elérhető – közölte lapunkkal az Air France-KLM.

A digitális kártyát a programban résztvevők egyszerűen hozzáadhatják okostelefonjuk Apple vagy Google Pay tárcájához, és ugyanúgy hívhatják elő, mint bármelyik digitális kártyát, amelyet aztán kérésre bemutathatnak a személyzetnek.

A kártyán annak száma és érvényessége, a törzsutas-besorolás, a tulajdonos neve, az ügyfélszolgálat elérhetősége, valamint a tagság részleteit tartalmazó QR-kód is megtalálható. Emellett a Flying Blue honlapján, valamint az Air France és KLM honlapján létrehozott profilokban is elérhető marad, amennyiben azt hozzárendelte az utas.

Az új belépőknek vagy a magasabb besorolást elérőknek már nem kell várniuk arra, hogy postán megérkezzen a kártya, hanem a regisztrációt, majd értesítést követően digitális formában azonnal rendelkezésre áll, és használható.

Az intézkedés a régi kártyák és besorolások érvényességét nem érinti, minden korábban kibocsátott plasztiklap érvényes marad a rajta jelzett lejáratig, de utána az újat már csak digitális formában kapják meg a tagok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: KLM

Jövő év elejétől csak a Flying Blue Ultimate, a Club 2000 és Skipper tagok kapnak kártyát és poggyászcímkét, ezek teljes egészében újrahasznosított műanyagból készülnek.

A lépés összhangban van az Air France-KLM-csoport fenntarthatósági törekvéseivel, amely a digitalizációra is nagy hangsúlyt fektet.

Évente eddig ugyanis 800 ezer új kártyát gyártottak le és küldtek ki postán, a digitális átállással 5,8 tonna papír és 15 tonna műanyag felhasználását lehet megspórolni.

A koronavírus-járvány okozta utazási nehézségek miatt a Flying Blue tagok sok esetben nem tudták megőrizni státuszukat vagy felhasználni mérföldjeiket, ezért az elmúlt két évhez hasonlóan a Flying Blue 2022-ben is támogatja a tagokat Elit státuszuk megőrzésében, és a mérföldek érvényességének meghosszabbításában. A program 50 százalékos XP-bónuszt kínál minden Flying Blue tagnak, minden 2022. január 1. és június 30. között lerepült Air France- vagy KLM-járat után, ezzel segítve őket státuszuk megőrzésében vagy felminősítésében.