Kivonja Boeing 767-300-asait az American Airlines az aktív flottából, a 24 gépet 2021-ig szereli le a dallasi légitársaság.

Az Airways Magazine szerint Ryan Travis, az American Airlines flottatervezési vezetője egy belső levelezésben erősítette meg, hogy mind a 24 gépet kivonják 2021-ig. A folyamatok fokozatos lesz és paralell történik majd az új Dreamlinerek bevezetésével.

Az American Airlines jelenleg legrégebbi 767-esét 1993-ban szállították le, a flotta átlagos életkora a 20 évhez közeledik. A légitársaság ezeket gépeket főként a transzatlanti járatokon használja, többek között a budapesti járatot, és a közelmúltban bejelentett új európai járatok egy részét is ezek a gépek szolgálják ki.

Bár korábban már kerestük a légitársaságot azzal kapcsolatban, hogy várható-e a Philadelphia-Budapest járaton gépcsere, de egyelőre nem kaptunk választ.

Fotó: AIRportal.hu

Minden 767-300-as háromosztályos kabinberendezéssel repül, 28 business, 14 premium economy és 163 economy üléssel van felszerelve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Voltak idők, amikor az American összesen 67 darab 767-300-ast üzemeltetett, de a Dreamlinerek érkezésével a legöregebbeket elkezdték kivonni. A repülők többsége ma is szolgálatban van, egyetlen egyet kellett veszteségként leírni, miután Chicagóban egy megszakított felszállás után a futópályán kigyulladt.

Ryan Travis a jövőbeni flottaváltozásokkal kapcsolatban megemlítette azt is, hogy a megmaradt MD-80-asok jövőre vonulnak nyugdíjba, 2020-ban pedig a 20 darab, alig 10 éves 190-es Embraerektől köszönnek el.

A „bevételi” oldalon jövőre a Dreamlinerek mellett megérkezik a társaság első Airtbus A321neója is, folyamatosan veszik majd át a Boeing 737 MAX-8-asokat.